Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

08/04/2012

L’Amor

El cap de setmana del 17 i 18 de març d’enguay vaig participar com assistent, conjuntament amb d’altres companyes de formació, de Marie Lise Labonté al taller de l’amor que va oferir a Barcelona. L’experiència personal de poder acompanyar la vivència d’unes 40 persones en la recerca del seu món afectiu, de les seves creences en relació a l’amor, de l’alliberació del potencial d’amor envers a elles mateixes i cap als altres va ser molt intesa i bonica.

Marie Lise Labonté parla dels pilars del cor, expressió creada per ella mateixa, per fer referència no només al cor com a òrgan de circulació sanguínea sinó més aviat a la zona de l’afecte, del què és el nostre centre d’energia amorosa. Aquest taller tenia una relació amb el taller anterior de l’arrelament (vegeu post arrelament), tot i que no era obligatori haver fet el de l’arrelament per poder participar-hi. Tanmateix, per poder-nos obrir a l’energia de l’amor és important està ben arrelats a la base, en els anomenats pilars del ser, segons també Marie Lise, que constitueixen l’estabilitat del cos i la base del individu, és a dir la solidesa en la Vida, perquè ens podem trobar que l’expressió de l’amor estigui ferida o sigui feridora.

Els músculs que constitueixen els pilars del ser i, que regulen la posició del tórax són: el llarg del coll, el romboides i el pectoral menor. Podem trobar dos extrems en la posició del tórax i entremig d’aquests dos extrems un gran ventall de posicions. Un extrem d’obertura total o un replegament total cap a un mateix. La respiració està molt vinculada a aquests dos extrems presentant-se de forma molt diferent depenent de la posició. La qüestió important és que en cada una de les dues postures  hi ha una o unes ferides en relació a l’amor (abandó, rebuig, humiliació, traïció, abús…) i unes proteccions de defensa o d’atac per no tornar-les a viure. Hi ha un intent de protegir el cor, tancant l’estructura corporal o reforçant-la cap a fora per no viure de nou aquestes ferides, que al mateix temps segueixen condicionan la pròpia experiència d’amor i, reprodueixen situacions semblants de dolor: d’allunyament en relació a l’amor, d’abandó, de rebuig, d’humiliació…D’aquí la importància de poder relaxar, flexibilitzar i començar a familiaritzar-nos amb aquestes ferides per poder-les alliberar, respirar, estimar i ser estimats sense el condicionament ni la dependència amorosa d’un amor ferit, que per exemple: per no ser de nou abandonat es sotmet a un altre amor ferit de rebuig, sense poder mai així aconseguir el tan desitjat amor.

“Viure en l’amor ens ajuda a conectar amb el nostre món afectiu, la capacitat d’obrir-se i estimar als altres i a nosaltres mateixos. Som capaços de respondre als nostres desitjos trobant una millor qualitat de vida.” www.marieliselabonteespana.com.

Després d’haver viscut el taller de l’arrelament i el de l’amor ens queda l’últim d’aquesta sèrie de tallers independents i complementaris: el de l’ànima, 5 i 6 de Maig a Barcelona, us animo a participar-hi.

 

Categories: Blog, Imatges | Etiquetes: , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.2 comentaris a “L’Amor”

  1. Edith escrigué:

    M’agrada molt aquesta web

Deixa un comentari