Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

Calendari


Activitats regulars 

A Vic:

Classes obertes de Cos Conscient, setembre 2022
dilluns, 12 de 18.00h a 19.30h
dimecres, 14 de 18.00h a 19.30h

COS Conscient:  classes psicocorporals per el teu benestar personal basades en el M.L.C® Mètode d’Alliberament de Cuirasses i l’Orgonomia
Horari grup: dilluns de 10.30h a 11.45h i dilluns de 18.00h a 19.15h
Grups reduïts amb la possibilitat de nous horaris segons demanda
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic

Informació i contacte: hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

SEITAI; Katsugen i Yuki.
Horari grup: a concretar
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic

Informació i contacte: pepalaras@gmail.com // 654834976

A Sant Hipòlit:

Txi kung 
Horari grup: dimecres 10.00h a 11.00h
Lloc: Sant Hipòlit de Voltregà

Informació i contacte: hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

 


 

Tallers Intensius M.L.C®

COS i DONA: la imatge corporal

“La meva imatge, és la meva armadura” (Karl Lagarfeld)

El taller intensiu d’aquest any de Cos i Dona, està centrat en l’exploració de la imatge corporal, és a dir en la imatge del cos, que és eminentment inconscient i que està lligada a cada una de nosaltres i a la nostra pròpia història. Totes tenim una imatge corporal pròpia, que és la representació mental que cada una de nosaltres té sobre el seu propi aspecte físic.

La imatge corporal també té a veure amb els sentiments i emocions que experimentem respecte a com percebem el nostre físic, és a dir a com ens sentim amb i dins del propi cos.
Aquesta imatge condiciona el com ens mirem. I això què vol dir? Doncs que quan et mires davant d’un mirall, et veus i et perceps d’una manera determinada, aquella amb la qual creus que ets.

Si la imatge corporal és positiva, tens una imatge clara i real de com és el teu cos, i ets capaç de valorar-lo i apreciar-lo. És a dir et sents segura i còmoda dins del teu propi cos.

Si la imatge corporal és negativa, tens una percepció distorsionada del teu cos, veient-lo diferent de com és. Et sents ansiosa i avergonyida de tu mateixa i de com és el teu físic. Et sents incòmoda i angoixada dins del propi cos.

Aquest taller vol oferir-te un espai segur i íntim per poder explorar entre dones la teva pròpia imatge corporal des de la pròpia experiència del cos.

Per això aquest taller et proposa: 1.- Explorar i fer conscient la pròpia imatge corporal 2.- Recuperar territori corporal a través de moviments suaus i connectats a la naturalesa del teu cos de dona 3.- Generar un espai de respecte i amabilitat amb el teu propi cos 4.- Respirar, relaxar i desbloquejar les tensions corporals 5.- Retrobar-te amb l’autoregulació que és el fruit de la saviesa corporal que hi ha dins nostre 6.- Jugar i compartir entre totes sobre la nostra pròpia imatge corporal

Ho farem a través dels moviments de despertar corporal del Mètode d’Alliberament de Cuirasses i la visió de l’Orgonomia. Farem ús del dibuix, el collage i la visualització (entre d’altres)

Serà un espai on contactar amb les teves sensacions, desitjos i necessitats per sentir-te de nou viva i feliç, vinculada a una imatge corporal més sincera i clara sobre tu mateixa.

Dates: de l’11 al 15 de juliol (opció entre setmana) 0 del 23 al 24 de juliol (opció cap de setmana)
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic
Preu: 110 euros
Informació i contacte: hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851


COS, CUIRASSA I COMPASSIÓ, explorant la tendresa i la determinació

Dates: 22 d’octubre (grup complet) i 17 de desembre
Horari: 9.00h a 13.10h
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic

Informació i contacte: Cristina Bubé: hola@cristinabube.com  /  https://cristinabube.com // Elisenda Vilaró: hola@elisendavilaromora.com

COS i SILENCI: despertar corporal en l’entorn quotidià

“Hi ha coses que passen, altres que ens passen i altres que ens traspassen. Silenciar-se és deixar-se traspassar per les coses que ens passen de manera que no passin sense més sinó que ens deixin petjada. En una cultura hiperaccelerada com la nostra, estem descobrint la necessitat urgent de trobar temps i espais de silenci que ens permetin viure amb més profunditat i consciència l’existència única i irrepetible que ens ha estat donada” (Xavier Melloni).

Us proposo un taller de dos dies on a través del Mètode d’Alliberament de Cuirasses i els seus senzills moviments de despertar corporal, ajudarem a regular el sistema nerviós autònom, per explorar el silenci interior i l’experiència contemplativa que se’n deriva.

Gaudirem de la calma i la tranquil·litat d’aquest silenci. Deixant-nos sorprendre per l’existència, per la natura i la bellesa que ens envolta, amb l’objectiu d’aprendre a crear a les nostres vides una “pausa silenciosa” i sàvia que ens guii o ens sostingui quan no sabem ben bé què ens passa o com hem de continuar.

Esponjar el cos, caminar conscientment, respirar, relaxar-se, descansar, sentir, connectar i afluixar les tensions musculars a través del Mètode d’Alliberament de Cuirasses, per entrar en plena consciència, en la receptivitat silenciosa que ens condueix a l’escolta del nostre món interior i a la saviesa profunda que ens anima.

Data: (a concretar)
Horari: 9.30h a 14.00h i de 16.00h a 18.00h i 9.30h a 14.00h
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic
Informació i contacte:
 
hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

 


 

Altres cursos:

Meditació Zen: Zazenkai setmanal a Hostalets de Balenyà.

El Zen és: Una transmissió especial fora de tota doctrina, no es basa en paraules ni lletres, apunta directament al cor humà i condueix a veure la Realitat i a viure Despert.

Zazen és una pràctica de meditació asseguda. En el “Fukanzazengi”, el Mestre Dogen Zenji explica detalladament com practicar zazen. Dóna clares instruccions sobre la postura corporal, la respiració, així com quina ha de ser l’actitud mental.

Però una explicació del zazen no serveix de res i seria incomplet i fals. El Zen no pot agafar-se com una tècnica i ignorar les ensenyances que constitueixen un marc essencial. És important emfatitzar que la meditació Zen no s’ha de divorciar del propòsit de comprendre els ensenyaments de saviesa, compassió i buit que la configuren.

Des del grup Zen Osona programem zazenkais setmanals de meditació per als que ja practiquen zazen i/o volen iniciar-se en aquesta pràctica. La duració és aproximadament de 1.10 hores, amb la realització trimestral de zazenkais intensius.

Data: Cada dimarts //  Inici 13 de setembre 2022
Horari: 20.00h a 21.10h
Lloc: Casa d’espiritualitat Marc Castanyer, Hostalets de Balenyà, Vic // https://casaespiritualitatmcastanyer.org/

Informació i contacte: Núria Masmiquel: 639 177 875 // Elisenda Vilaró: hola@elisendavilaromora.com

Introducció a la meditació Zen a càrrec de Miquel Isanta

Des del grup Zen Osona organitzem amb la col·laboració de Miquel Isanta i amb el suport de la nostra mestre Zen, Berta Meneses, el primer curs d’introducció a la meditació Zen per a tots aquells que volen iniciar-se formalment en aquesta pràctica, obrint-lo també a la participació d’aquells que ja la practiquen.

Data: 19 de novembre 2022
Horari: 9.00h a 20.00h
Lloc: Casa d’espiritualitat Marc Castanyer, Hostalets de Balenyà, Vic // https://casaespiritualitatmcastanyer.org/

Inscripcions: josepfourcadeplazas@gmail.com

Informació i contacte: Núria Masmiquel: 639 177 875 // Elisenda Vilaró: hola@elisendavilaromora.com

Oniropràxia: Pràctica de desxifrar somnis en grup.

Us proposem un trobada per aprendre a desxifrar els somnis, on en grup cada participant porta un somni breu, per raons de temps, i amb una roda de preguntes i percepcions es van revelant i aclarint els missatges que transmet el somni. S’ofereix la possibilitat de venir com a oient.

Parar atenció als nostres somnis aporta molta informació útil. Tant si són grans somnis que expressen llargs recorreguts vitals com somnis puntuals, tot somni neix d’un espai on el temps lineal dona pas a un continuum on passat, present i futur es van trenant rítmicament. Els somnis digereixen elements del passat i donen pistes del futur. En aquest període que travessem interessa mantenir-se a l’escolta del món nocturn per detectar com ens orienten, com ens reequilibren i com ens eixamplen l’horitzó.

Impartit per: Maria Pilar Fenés
Data: tardor 2022
Horari: 10.00h a 14.00h (grup matí) i 15.00h a 19.00h (grup tarda)
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic

Informació i contacte: fenesco@telefonica.net

Taller d’Ikebana: l’art floral japonès.

Des del grup Zen Osona, del qual en formo part, organitzem el primer taller d’ikebana a càrrec de Maria Dolors Villadelprat, una gran mestra en aquest art floral japonès.

El significat aproximat de la paraula ikebana és “donar vida a les flors”. Després de tallar les flors fresques de la seva planta, la qual cosa suposa la seva mort, els hi donem una nova vida ordenant-les en un recipient. Un altre nom per l’ikebana és kado, paraula japonesa que significa “procés per dominar l’art floral”

Amb l’ikebana sentim el plaer de crear un art floral en interacció amb la naturalesa i això ens permet redescobrir la bellesa natural i sentir la satisfacció de plasmar la nostra visió artística en la composició floral.

Per aquest taller no es necessita experiència prèvia ni en l’ikebana ni en la meditació Zen. Per un temps crearem un espai allunyat de l’estrès quotidià i generarem una interacció amb el món natural, gaudint amb el seu contacte i el silenci interior.

 

Impartit per: Maria Dolors Villadelprat
Data: març 2023
Horari: opció A: de 9.45 a 13.00h (Meditació Zazen i Taller Ikebana) opció B: de 10.45h a 13.00h (només taller Ikebana)
Lloc: casa d’espiritualitat Marc Castanyer, Hostalets de Balenyà
Preu: 50 euros

Imprescindible confirmar l’assistència a:
Núria Masmiquel: 639177875 o Elisenda Vilaró: hola@elisendavilaromora.com 

Seminari: el Cos i la Cuirassa Parental.

El cos dels nostres pares està inscrit en el nostre cos. La cuirassa parental forma part del desenvolupament natural del nen en la recerca de la seva identitat i en l’evolució de la seva personalitat. El nen té la necessitat d’identificar-se amb el cos dels seus pares per sentir-se estimat i tenir un punt de referència amb el seu propi cos i amb la seva psique. Aquesta recerca d’identitat s’inscriu en la necessitat molt profunda d’arribar a diferenciar-nos d’ells algun dia, per convertir-nos en una persona completament diferent, un individu.

Les eines que utilitzarem en aquest seminari per explorar l’inconscient són els moviments de despertar corporal vessats en el Mètode d’Alliberament de Cuirasses, la visualització, la imatge inconscient del cos. Aquesta exploració ens ajudarà a fer-nos conscients dels patrons de comportament, les creences i els condicionaments rebuts pels nostres pares.

L’alliberació progressiva de la cuirassa parental afavoreix el benestar, el retrobament amb la nostra naturalesa profunda i el restabliment del vincle d’amor amb ells.

Aquest seminari és el prerequisit per participar en la Formació del Mètode d’Alliberament de Cuirasses. També està dirigit a totes les persones que vulguin seguir un procés personal.

Impartit per: Glòria Lerin
Dates: 2022
Lloc: Barcelona

Informació i contacte: http://www.glorialerin.com/