Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

Calendari


Activitats regulars 

A Vic:

COS i SALUT:  classes basades en el M.L.C® Mètode d’Alliberament de Cuirasses i l’Orgonomia
Horari grup: dilluns de 10.30h a 11.45h (Grup complet) i dilluns de 18.00h a 19.15h
Nous grups en funció de la demanda
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic

Informació i contacte: hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

SEITAI; Katsugen i Yuki.
Horari grup: dijous de 19.00h a 20.30h
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic

Informació i contacte: pepalaras@gmail.com // 654834976

A Torelló:

Pensant amb el cos, pensant en l’infant. (Activitat extraescolar per a infants de 7 a 12 anys)
Horari grup: divendres 12.30h a 13.20h
Lloc: Escola Vall del Ges, Torelló

Informació i contacte: hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

 


 

Tallers Intensius M.L.C®

COS i DONA: el plaer en femení

S’acosta el final d’un curs escolar prou estrany per tothom on l’angoixa, el cansament, la incertesa, la por, l’ansietat, la falta de contacte o l’estrès, així com moltes d’altres emocions distorsionades per la pròpia cuirassa, deixen poc o gens espai al plaer i a les sensacions autèntiques d’una mateixa.

Per això l’intensiu d’aquests any es dirigeix exclusivament a tu que ets dona i té l’objectiu d’oferir-te un espai segur on explorar a través del cos on és el teu plaer, com s’expressa en la teva vida i què pots fer per recuperar-lo.

A través dels moviments de despertar corporal del Mètode d’Alliberament de Cuirasses, la visió de l’Orgonomia i la pràctica del Qi Gong per la dona, acompanyarem al teu cos a relaxar-se i a retrobar a través del contacte interior, la capacitat d’autoregulació corporal, que és la font de la teva saviesa interior i que et vincula amb el plaer que hi ha en el teu cos.

Serà un espai on arrelar-te a la teva pròpia naturalesa i retrobar-te amb la sexualitat, la sinceritat, el respecte, la solidaritat i la capacitat d’estimar-te.

Serà un espai on contactar amb les teves sensacions, desitjos i necessitats per sentir-te de nou viva i feliç.

Dates: a concretar
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic
Preu: 110 euros
Informació i contacte: hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851


COS i SILENCI: despertar corporal en l’entorn quotidià

“Hi ha coses que passen, altres que ens passen i altres que ens traspassen. Silenciar-se és deixar-se traspassar per les coses que ens passen de manera que no passin sense més sinó que ens deixin petjada. En una cultura hiperaccelerada com la nostra, estem descobrint la necessitat urgent de trobar temps i espais de silenci que ens permetin viure amb més profunditat i consciència l’existència única i irrepetible que ens ha estat donada” (Xavier Melloni).

Us proposo un taller de dos dies on a través del Mètode d’Alliberament de Cuirasses i els seus senzills moviments de despertar corporal, ajudarem a regular el sistema nerviós autònom, per explorar el silenci interior i l’experiència contemplativa que se’n deriva.

Gaudirem de la calma i la tranquil·litat d’aquest silenci. Deixant-nos sorprendre per l’existència, per la natura i la bellesa que ens envolta, amb l’objectiu d’aprendre a crear a les nostres vides una “pausa silenciosa” i sàvia que ens guii o ens sostingui quan no sabem ben bé què ens passa o com hem de continuar.

Esponjar el cos, caminar conscientment, respirar, relaxar-se, descansar, sentir, connectar i afluixar les tensions musculars a través del Mètode d’Alliberament de Cuirasses, per entrar en plena consciència, en la receptivitat silenciosa que ens condueix a l’escolta del nostre món interior i a la saviesa profunda que ens anima.

Data: (a concretar)
Horari: 9.30h a 14.00h i de 16.00h a 18.00h i 9.30h a 14.00h
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic
Informació i contacte:
 hola@elisendavilaromora.com // 610 071 851

 


 

Altres cursos:

Meditació Zen: Zazenkai setmanal a Hostalets de Balenyà.

El Zen és: Una transmissió especial fora de tota doctrina, no es basa en paraules ni lletres, apunta directament al cor humà i condueix a veure la Realitat i a viure Despert.

Zazen és una pràctica de meditació asseguda. En el “Fukanzazengi”, el Mestre Dogen Zenji explica detalladament com practicar zazen. Dóna clares instruccions sobre la postura corporal, la respiració, així com quina ha de ser l’actitud mental.

Però una explicació del zazen no serveix de res i seria incomplet i fals. El Zen no pot agafar-se com una tècnica i ignorar les ensenyances que constitueixen un marc essencial. És important emfatitzar que la meditació Zen no s’ha de divorciar del propòsit de comprendre els ensenyaments de saviesa, compassió i buit que la configuren.

Des del grup Zen Osona programem zazenkais setmanals de meditació per als que ja practiquen zazen i/o volen iniciar-se en aquesta pràctica. La duració és aproximadament de 1.10 hores, amb la realització trimestral de zazenkais intensius.

Data: Cada dimarts //  Inici 14 de setembre 2021
Horari: 20.00h a 21.10h
Lloc: Casa d’espiritualitat Marc Castanyer, Hostalets de Balenyà, Vic // https://casaespiritualitatmcastanyer.org/

Informació i contacte: Núria Masmiquel: 639 177 875 // Elisenda Vilaró: hola@elisendavilaromora.com

Introducció a la meditació Zen a càrrec de Miquel Isanta

Des del grup Zen Osona organitzem amb la col·laboració de Miquel Isanta i amb el suport de la nostra mestre Zen, Berta Meneses, el primer curs d’introducció a la meditació Zen per a tots aquells que volen iniciar-se formalment en aquesta pràctica, obrint-lo també a la participació d’aquells que ja la practiquen.

Data: 12 de març 2022
Horari: 9.00h a 20.00h
Lloc: Casa d’espiritualitat Marc Castanyer, Hostalets de Balenyà, Vic // https://casaespiritualitatmcastanyer.org/

Inscripcions: josepfourcadeplazas@gmail.com

Informació i contacte: Núria Masmiquel: 639 177 875 // Elisenda Vilaró: hola@elisendavilaromora.com

Oniropràxia: Pràctica de desxifrar somnis en grup.

Us proposem un trobada per aprendre a desxifrar els somnis, on en grup cada participant porta un somni breu, per raons de temps, i amb una roda de preguntes i percepcions es van revelant i aclarint els missatges que transmet el somni. S’ofereix la possibilitat de venir com a oient.

Parar atenció als nostres somnis aporta molta informació útil. Tant si són grans somnis que expressen llargs recorreguts vitals com somnis puntuals, tot somni neix d’un espai on el temps lineal dona pas a un continuum on passat, present i futur es van trenant rítmicament. Els somnis digereixen elements del passat i donen pistes del futur. En aquest període que travessem interessa mantenir-se a l’escolta del món nocturn per detectar com ens orienten, com ens reequilibren i com ens eixamplen l’horitzó.

Impartit per: Maria Pilar Fenés
Data: 6 de març 2022
Horari: 10.00h a 14.00h (grup matí) i 15.00h a 19.00h (grup tarda)
Lloc: La cabana, Sentfores, Vic

Informació i contacte: fenesco@telefonica.net

Taller d’Ikebana: l’art floral japonès.

Des del grup Zen Osona, del qual en formo part, organitzem el primer taller d’ikebana a càrrec de Maria Dolors Villadelprat, una gran mestra en aquest art floral japonès.

El significat aproximat de la paraula ikebana és “donar vida a les flors”. Després de tallar les flors fresques de la seva planta, la qual cosa suposa la seva mort, els hi donem una nova vida ordenant-les en un recipient. Un altre nom per l’ikebana és kado, paraula japonesa que significa “procés per dominar l’art floral”

Amb l’ikebana sentim el plaer de crear un art floral en interacció amb la naturalesa i això ens permet redescobrir la bellesa natural i sentir la satisfacció de plasmar la nostra visió artística en la composició floral.

Per aquest taller no es necessita experiència prèvia ni en l’ikebana ni en la meditació Zen. Per un temps crearem un espai allunyat de l’estrès quotidià i generarem una interacció amb el món natural, gaudint amb el seu contacte i el silenci interior.

 

Impartit per: Maria Dolors Villadelprat
Data: 20 de març 2022
Horari: opció A: de 9.45 a 13.00h (Meditació Zazen i Taller Ikebana) opció B: de 10.45h a 13.00h (només taller Ikebana)
Lloc: casa d’espiritualitat Marc Castanyer, Hostalets de Balenyà
Preu: 50 euros

Imprescindible confirmar l’assistència a:
Núria Masmiquel: 639177875 o Elisenda Vilaró: hola@elisendavilaromora.com 

Seminari: el Cos i la Cuirassa Parental.

El cos dels nostres pares està inscrit en el nostre cos. La cuirassa parental forma part del desenvolupament natural del nen en la recerca de la seva identitat i en l’evolució de la seva personalitat. El nen té la necessitat d’identificar-se amb el cos dels seus pares per sentir-se estimat i tenir un punt de referència amb el seu propi cos i amb la seva psique. Aquesta recerca d’identitat s’inscriu en la necessitat molt profunda d’arribar a diferenciar-nos d’ells algun dia, per convertir-nos en una persona completament diferent, un individu.

Les eines que utilitzarem en aquest seminari per explorar l’inconscient són els moviments de despertar corporal vessats en el Mètode d’Alliberament de Cuirasses, la visualització, la imatge inconscient del cos. Aquesta exploració ens ajudarà a fer-nos conscients dels patrons de comportament, les creences i els condicionaments rebuts pels nostres pares.

L’alliberació progressiva de la cuirassa parental afavoreix el benestar, el retrobament amb la nostra naturalesa profunda i el restabliment del vincle d’amor amb ells.

Aquest seminari és el prerequisit per participar en la Formació del Mètode d’Alliberament de Cuirasses. També està dirigit a totes les persones que vulguin seguir un procés personal.

Impartit per: Glòria Lerin
Dates: 2022
Lloc: Barcelona

Informació i contacte: http://www.glorialerin.com/