Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

Shiatsu Zen

Shiatsu Zen

Què és?
El Shiatsu Zen, desenvolupat per Shizuto Masunaga, és una Teràpia Manual Japonesa amb base en la Medicina Xinesa Clàssica i en els sistemes de salut tradicionals japonesos. S’exerceix mitjançant pressions amb els dits, estiraments i amassaments amb les mans, colzes i genolls en les diferents seccions del cos. A través d’un refinat diagnòstic per palpació a la zona abdominal, centra el seu treball en l’estat present de l’aquí i l’ara, característics del zen. Tot seguit, mitjançant la manipulació dels meridians, treballa corporalment amb l’objectiu d’equilibrar el Ki o energia vital de l’organisme per conèixer la part física, emocional, mental i espiritual de la persona.

Objectius
Restablir l’equilibri de l’organisme per mantenir i promoure la salut i el benestar del receptor.
El Shiatsu Zen es basa en el principi homeostàtic corporal és a dir que confia en l’autoregulació i curació del cos.

Beneficis
El Shiatsu Zen està indicat en problemes estructurals, fisiològics, emocionals i psíquics. Molt útil en processos d’estrès, fatiga, fibromialgia, migranyes, problemes menstruals, nerviosisme, insomni, estrenyiment, etc. Acompanya especialment durant la gestació, on a través del tacte es crea contacte amb el nadó. La tècnica és també, i molt especialment, una via d’autoconeixement i desenvolupament personal tant per la persona que rep el Shiatsu com per el propi practicant.

Temps
Una hora.

Un Consell
Cal portar roba còmode i mitjons. S’aconsella no menjar molt abans de la sessió, ni realitzar activitats estimulants després de la sessió, el Shiatsu Zen és un massatge que segueix un procés i és aconsellable donar-se un temps d’integració.

 

“En el Zen, resulta importantíssim tenir un bon mestre de qui aprendre. En el shiatsu, el mestre és el pacient. Es pot arribar al satori curant malalties i retornant la salut als altres. L’aspecte més important consisteix en examinar al pacient a través del tacte. En japonès, aquest tipus de diagnosis s’anomena “setsu-shin” i no cerca una malaltia concreta sinó que intenta comprendre al pacient, tant psicològicament com físicament” (Shizuto Masunaga)