Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

01/10/2012

Vida

La Vida certament és un dels grans misteris de la humanitat, diferents tradicions, corrents de pensaments i teories científiques han intentat definir la Vida per aconseguir d’aquesta manera poder entendre-la i desxifrar el seu misteri. L’anomenada angoixa vital, quelcom que amb més o menys intensitat tot ser humà pot haver conegut en algun moment de la seva vida, és un moviment definit com la base de la condició humana que pot donar lloc a moltes interpretacions i a diferents experiències en relació a ella; des de la insatisfacció, al buit existencial, a la falta d’identitat, no sabent qui és un ni quin sentit té la seva existència… Però també, si entenem l’angoixa vital com el buit, i del buit no en fem un judici de valor, sinó un element de descripció d’un procés que ens és propi, observem que del buit en surten totes les coses…

El buit ha de ser present perquè el procés creatiu es doni, perquè l’amor, l’element subtil i poderós, es manifesti i la Vida flueixi misteriosament.

La següent reflexió del llibre de Wilhelm Reich “La revolució sexual” ha estat l’element creador de la primera, esperant que us pugui ser inspiradora…

“El amor, el trabajo y el saber son las fuentes de nuestra vida. También deberían gobernarla.

“El editor de Katiuschka hace la pregunta: ¿Para qué vivimos? Parece invitarnos a entablar un profundo diálogo filosófico. O, tal vez, le ha sobrecogido la angustia ante la insignificancia de la vida humana. En el primer caso, bien, estamos de acuerdo. Pero si se trata del segundo, la cosa es grave. Y la razón es ésta: “Vivimos para vivir”, que es la única respuesta posible a tal pregunta, por extraña y unilateral que parezca. Toda la finalidad, todo el sentido de la vida está en la vida por sí misma, en el proceso de la vida. Para comprender la finalidad y el sentido de la vida, se debe, ante todo, amar la vida sin reservas, zambullirse, como se dice, en el torbellino de la vida; entonces y sólo entonces se comprenderá el sentido de la vida, se comprenderá para qué vivimos. La vida -al contrario de cuanto el hombre ha hecho- es algo que no requiere una teoría. Quienquiera sea capaz de funcionar en la vida no necesitará una teoría de la vida”. Del Diario del alumno Kostia Riabtsev.

La revolución sexual. Para una estructura de carácter autónoma del hombre“. Wilhelm Reich. Ruedo Ibérico, 1945.

Categories: Blog | Etiquetes: , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari