Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

11/02/2013

Kalu Rimpoche

Decàleg de Kalu Rimpoche

1.- Cerca dins teu la força del propòsit, la fe en la pròpia regeneració. La teva divinitat t’espera. Esforça’t en trobar-la i actualitzar-la.

2.- Practica en tot moment la religió universal del bé sense distinció de creences, de classes, de partits, d’interessos, de nacionalitats, de races, de regnes de la naturalesa.

3.- Relega a l’oblit les teves faltes i limitacions passades, per renéixer amb renovats estímuls a una vida millor. Llavors, tàcitament, seràs mereixedor de la invisible ajuda.

4.- Practica la simpatia i adquireix l’hàbit del benestar a través de totes les circumstàncies. Decideix-te a realitzar el lleu esforç de prescindir dels petits defectes. Lluita amb totes les teves forces contra la depressió, contra la tristesa, contra el tedi, contra el mal humor. Combat els mètodes dominants d’acritud i grolleria i imposa’t la condició de ser sempre i amb tot el món amable.

5.- Procura donar totes les facilitats possibles als altres. Ajuda’ls a descobrir  el seu camí més noble i a seguir-lo. Fes de la  generositat de pensament i d’acció, la teva llei silenciosa.

6.- Proposa’t fermament no censurar a ningú, ni de pensament. Què sabem de les veritables causes dels actes aliens? Esforça’t, en canvi, a comprendre.

7.- Adopta una divisa solar, d’alegria, a totes hores. Llavors, la llum oculta que guia el món te l’incrementarà i et sorprendran a tu mateix els resultats.

8.- Procura no auto-exaltar-te ni auto-compadir-te. És a dir, no pensar en excés en tu mateix, sinó és amb la fi de perfeccionar-te.

9.- Invoca l’harmonia com a formula de salut integral, d’equilibri del cos i de l’esperit. Perquè l’harmonia és la llei suprema de l’Univers.

10.- Irradia amb humilitat el teu missatge vivent de bellesa, d’espiritualitat i de pau, en un món turmentat,  materialitzat, desorientat. Ell necessita de la teva eficaç contribució. Ofereix-se-li. Ofereix-li la teva ment positivitzada, el teu cos pur, la teva aura harmoniosa, el teu benestar irradiant, la teva fe sense límits en la bondat de la vida i en les lleis que condueixen a un alt fi, l’evolució humana.

Us desitjo amb aquestes sàvies paraules un feliç any Tibetà 2140. Any de la Serp d’Aigua Inn!!!

www.paldenshangpa.net

www.dskbudismo.org

www.sercholing.com

 

 

 

 

Categories: Blog, Consells | Etiquetes: , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.



Deixa un comentari