Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

01/04/2013

Marie Lise Labonté

Marie Lise Labonté, psicoterapeuta, escriptora i formadora, és llicenciada en ortofonia i creadora del Mètode d’Alliberament de Cuirasses, un mètode elaborat a partir de la seva pròpia experiència d’autocuració d’una malaltia suposadament incurable: l’artritis reumatoide.

L’artritis reumatoide és una malaltia autoinmune que inflama les articulacions i sol ser progressiva, dolorosa i crònica. Marie Lise, va tenir el seu primer brot als 21 anys quan vivia al Québec i als 25 anys la malaltia havia avançat tant que els metges ja no podien ajudar-la. En aquells moments va caure a les seves mans un llibre “El cuerpo tiene sus razones” de Thérèse Bertherat, creadora de l’Antigimnàsia de T.R, i des dels primers moviments va aconseguir disminuir el seu dolor físic i també la seva tensió psíquica.

El Mètode d’Alliberament de Cuirasses està inspirat en la seva pròpia experiència d’autosanació i, en més de 25 anys d’experiència com a terapeuta corporal, d’investigació sobre les cuirasses i de la relació íntima entre el cos i l’esperit.

“Amb moviments senzills podem alliberar les tensions acumulades en els diferents grups musculars. Conèixer-se millor és una aventura enriquidora, dolorosa i a vegades també divertida. És un desafiament real que requereix coratge, autodisciplina i amor cap a un mateix. Al mateix temps podem desfer les cuirasses de protecció física que el nostre cos va formar per defensar-nos. Aquestes cuirasses són l’expressió de la relació entre el cos i l’ànima, entre el soma i la psique” Marie Lise Labonté, “Liberar las corazas”. Método y movimientos. Antigimnasia. Ediciones Luciérnaga.

Per qui li pugui interessar la lectura us deixo algunes referències bibliogràfiques de Marie Lise Labonté:

“Autosanarse es posible” Ediciones Luciérnaga. En aquest llibre l’autora ens explica la vivència de la seva malaltia i la posterior autosanació.

“Liberar las corazas” Método y movimientos. Antigimnasia. Ediciones Luciérnaga.

“El Clic” Transformar el dolor que destruye en dolor que cura. Ediciones Sal Terrae.

“Hacia el amor verdadero” Liberarse de la dependencia afectiva. Ediciones Luciérnaga.

“Detrás de la cortina”  El Aprendizaje vital de la autora tras sufrir el homicidio de su marido.  Marie Lise Labonté en colaboración con Julie Coté. Ediciones Luciérnaga.

www.marieliselabonte.com
www.marieliselabonteespana.com

www.mlc-it.org

 

Categories: Blog, Consells | Etiquetes: , , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari