Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

14/09/2013

Alexander Lowen

Alexander Lowen (23 de desembre de 1910 – 28 d’octubre de 2008) metge i psicoterapeuta nord-americà, va estudiar durant uns anys amb Wilhem Reich (neuropsiquiatra, psicoanalista, precursor de la psicoteràpia corporal, descobridor de la Energia Orgònica…) el qual influencià profundament la seva obra. Posteriorment en col·laboració amb John Pierrakos va crear la seva pròpia teràpia psicocorporal coneguda com a Bionergètica. El 1956 va fundar el International Institute for Bionergetic Analysis amb l’objectiu de garantir la formació de Psicoterapeutes Analistes Bioenergètics.

Lowen sentia un gran interès per la relació existent entre el cos i la ment i la seva investigació es va centrar en demostrar que l’home podia influir en les seves actituds mentals, si treballava de forma sistemàtica i amb mètodes apropiats al seu propi cos. Es va adonar de la gran importància del treball corporal en la teràpia, per permetre que el cos, vehicle a través del qual circulen els pensaments, emocions, experiències conscients i inconscients, pugui retrobar-se amb la vida, recuperant la salut.

En el seu llibre “El amor, el sexo y la salud del corazón” del qual us recomano la seva lectura per comprendre més profundament la relació que s’estableix entre les malalties físiques, les emocions i els pensaments, Lowen ens explica com les emocions s’expressen a nivell físic, influenciant fins i tot la forma de creixement del nostre cos. De com el dolor pot congelar el desenvolupament psicològic, impedint-nos de donar i rebre amor, i de com les emocions bloquejades poden literalment pressionar sobre el cor i augmentar el risc de malalties coronàries.

“Només podem ser lliures, veritablement lliures, quan l’amor omple tot el nostre ser, quan ens hem convertit, de fet, en una persona amorosa” (…) Hem de reconèixer que el poder i l’amor són objectius i valors antitètics. El poder crea desigualtats; el seu ús exigeix una suspensió del sentiment. L’amor, al contrari, es base en el reconeixement de la igualtat”  Alexander Lowen , ”El amor, el sexo y la salud del corazón“.

“Viure és estimar”  Alexander Lowen , ”El amor, el sexo y la salud del corazón“.

El Mètode d’Alliberament de Cuirasses rep, com ja he citat en d’altres posts d’aquest blog, una profunda influencia del treball de Wilhelm Reich però també de la Bioenergètica de Lowen. El MLC® ens invita a través de la pràctica dels seus moviments de despertar corporal, a treballar a un nivell més profund de la consciència, per permetre un canvi real de les tensions, rigideses i angoixes endurides al llarg del temps en forma de cuirasses en el cos i la psique. Aquest canvi permet retrobar de nou el plaer en el propi cos i viure una vida més plaent reconquistant el nostre territori físic i psíquic.

El MLC®  ens dóna l’oportunitat de viure el moment present, acollint el què hi ha i ser el que un és. Això és duu a terme, a través de moviments senzills que ens permeten connectar amb el cos i obrir-nos de nou a la vida. Tota una experiència d’amor!

En el següent vídeo titulat “l’Energètica de la Bionenergètica” el mateix Lowen ens explica entre d’altres;  la connexió existent entre el cos i la ment i, quines són les característiques d’una persona saludable. Espero que us agradi;

Categories: Blog | Etiquetes: , , , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari