Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

31/12/2014

Los espigadores y la espigadora

I abans d’acabar l’any us deixo per anar fent boca, un troçet del documental d’Agnès Varda, “Los espigadores y la espigadora” (2000). Jo al vaig anar a veure dos cops als cinemes Verdi de Barcelona, i recordo a la meva mare encantada amb aquest documental. Varda fa un retard de la nostra societat de consum a través dels espigadors moderns que per necessitat o per desig d’acabar amb la gran producció de rebuig i deixalles busquen en les escombraries o en les collites abandonades al camp, el seu menjar del dia a dia, o una forma diferent de viure que deixi de generar tanta brutícia i rebuig. El documental, com també recentment llegia en un article d’Esther Vivas Esteve, demostra com hi ha menjar suficient per tothom si les lleis del mercat no fossin tan estrictes. Vivas que recentment acaba de publicar “El negocio de la comida”  (Icaria, 2014), fa les següents reflexions sobre la indústria alimentària; “hemos pasado de la burbuja inmobiliaria a la alimentaria” “No hay un problema de falta de alimento sino de acceso al alimento” “En el supermercado todo está pensado para que gastes cuanto más mejor” “Los alimentos funcionales no son sino otra manera de seguir haciendo negocio con nuestra alimentación y salud

Sinó heu vist el documental de Varda us el recomano, és d’una gran sensibilitat, que ja ens mostrava una realitat d’avui en dia, agreujada per la crisis i la falta de referents que facilitin eleccions conscients i responsables sobre allò que mengem, generem com a rebuig, produïm i distribuïm.

I si us ha interessat podeu continuar amb; “los espigadores y la espigadora; dos años después”.

Més sobre Agnès Varda;

https://www.youtube.com/watch?v=3o238lSMjaM; entrevista a Agnès Varda 5 anys després del documental.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/Agnes-Varda-la-grande-dame-del-cinema-frances/video/5331711/

http://www.rtve.es/alacarta/videos/miradas-2/miradas-2-agnes-varda/1577005/

Informació sobre Esther Vivas Esteve; http://esthervivas.com/

Categories: Blog, Consells | Etiquetes: , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari