Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

15/02/2015

Tallers Intensius del Mètode d’Alliberament de Cuirasses

Properament a Ànima Manresa iniciarem un cicle de monogràfics del Mètode d’Alliberament de Cuirasses MLC® amb el següent tema en comú; Viure en el cos.

El nostre cos és la nostra casa, el temple de la nostra ànima. I doncs, com és casa nostra? com ens hi sentim? hi tenim espai suficient? està ordenada? hi ha habitacions tancades? hi estem sols o acompanyats?

Conèixer casa nostra és el primer pas per poder reconèixer si hi ha alguna cosa que ens fa falta, si necessitem més llum o més menjar, si l’ordre és apropiat o excessiu o al contrari és impossible de trobar-hi res submergits en un gran caos….

El cos és una via directa per conèixer’s a sí mateix, i diria que és urgent tornar-se a reapropiar del propi cos, per poder ser guiats de nou des de les seves funcions i regulacions més bàsiques cap a la connexió de processos més complexes com l’autoreflexió i l’empatia. Malauradament “toda nuestra educación, todo nuestro sistema moral e incluso la medicina clásica reflejan la idea de que el guía (o en otras palabras, el que coordina lo que ocurre dentro de nuestro organismo) está loco, por lo que debe ser controlado con preceptos morales, voluntad y ejercicio y llevado por el camino correcto con castigos, antibióticos, vacunas, vitaminas, operaciones o represiones, según los casos, para evitar que su naturaleza ilógica e incontrolable nos lleve hacia la autodestrucción. Es más, si no lo hacemos así, puede suceder de todo. Este concepto no sólo invade, sino que claramente contiene buena parte de la medicina y de la psicoterapia generadas en este siglo. De ahí surge la noción de que una dosis de sentido común suministrada desde el exterior puede reencaminar el organismo (en el campo médico), el inconsciente (en el campo psicoterapéutico) y nuestra voluntad (en el campo educativo y escolar). La suposición es que la transmisión forzada de valores al estudiante o al paciente es indispensable, como si la persona por sí misma no estuviese animada por una organización sana que quiere sólo lo mejor” (Tolja i Speciani).

Reconèixer el nostre organisme com un ecosistema sa, és o hauria de ser el punt crucial en tot procés d’intervenció exterior; físic, psicològic o moral per deixar d’intentar de substituir la gestió interna perquè “no funciona bé” i passar a col·laborar-hi per poder-li subministrar la informació que li pot ser més útil per poder decidir millor.

En el Mètode d’Alliberament de Cuirasses s’acompanya als participants a descobrir de nou el seu món interior, a reconèixer com s’organitza i respon i s’adapta constantment al seu entorn. Per tant un mateix esdevé la seva principal eina de curació, vinculada a l’harmonia total entre el cos, la psique i l’ànima.

En cada un dels tallers s’invita a dialogar amb el propi cos per fer-se conscient de quines són les tensions que empresonen el propi procés vital. Quins són els propis mecanismes de supervivència que mantenen el cos aïllat i tancat a sí mateix. A través dels moviments de despertar corporal les cuirasses s’alliberen, i l’energia comença a circular per donar al ser i a la psique el poder interior per transformar la supervivència en vida i descobrir de nou l’espontaneïtat del moviment, de la respiració, de l’expressió personal. I és llavors que “El moviment del cos i del cor es produeix per sí sol”.

El primer monogràfic serà el dia 7 de març i dedicarem la vetllada al propi cos. El cos és la seu de l’inconscient, conserva memòries, emocions reprimides, registrades en les cèl.lules i teixit muscular. En el taller explorarem; el Mètode d’Alliberament de Cuirasses, les Cuirasses, el cos i el seu llenguatge, i una pràctica de moviments de despertar corporal que es dirigeixin a afluixar les tensions per alliberar i permetre que circuli l’energia d’autosanació que ens habita, acabant la trobada amb connexió amb el cos i amb el nostre món interior.

El 18 d’abril dedicarem el dia a la base del nostre cos. La cintura pèlvica conjuntament amb les cames i els peus són les “nostres arrels”, a través d’elles connectem amb les nostres necessitats fonamentals. Quan aquestes necessitats estant cobertes apareix l’alegria i el benestar en la nostra vida. Un taller pràctic que ens facilitarà explorar la pelvis i els seus moviments, redescobrir el centre del nostre cos i connectar amb les necessitats bàsiques, per permetre que el plaer i l’alegria de viure ens regenerin profundament.

El tercer monogràfic programat pel dia 23 de maig ens invita a navegar per les cuirasses mentals i descobrir les creences que tenim del nostre cos i com aquestes es tradueixen no només amb pensaments sinó també amb emocions i símptomes físics. Quan alliberem una creença limitativa alliberem una gran quantitat d’energia que viu a través de la creença i això ens permet obrir-nos amb una nova mirada cap a nosaltres mateixos i cap a la vida.

I per últim el dia 20 de juny, explorarem la columna perquè en la vida necessitem del nostre eix vertical per poder passar a l’acció. L’alineament interior ens facilita contactar amb la nostra naturalesa profunda, despertant la creativitat i la força interior. En aquest taller explorarem moviments de despertar corporal que ens permetin relaxar les tensions de la columna i l’esquena en general. D’altres moviments que dirigeixin la nostra energia interior cap al nostre propòsit de vida. I acabarem amb moviments d’harmonització que ens omplin de benestar.

Per més informació podeu contactar-me a;  hola@elisendavilaromora.com www.elisendavilaromora.com o http://www.animamanresa.com/workshops.html

Si us ve de gust escoltar a la creadora del Mètode d’Alliberament de Cuirasses; Marie Lise Labonté us deixo el link del programa l’Ofici de Viure amb Gaspar Hernández on el passat diumenge dia 8 de febrer Labonté i Lurdes Reina terapeuta de MLC® varen parlar dels bloquejos emocionals. Que el disfruteu!  http://www.ccma.cat/…/Lofici-de-viure-Els-blo…/audio/868342/

Bibliografia;
“Pensar con el cuerpo, como ampliar nuestra percepción de la realidad más allá de la mente”. Jader Tolja i Francesca Speciani. RBA Integral (2005), Barcelona.
“Liberar las corazas”. Marie Lise Labonté. Ediciones Luciérnaga (2001), Barcelona.

Categories: Blog, Consells | Etiquetes: , , , , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari