Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

07/05/2017

A Monster Calls

Fa uns dies vaig veure aquesta pel.lícula “Un monstre em ve a veure” de J. A. Bayona i, em va tocar profundament. Era com “posar-hi la cirereta al pastís” a dos anys de formació intensa amb les “Imatges de Transformació” que he acabat recentment. Durant aquest temps de formació i, veig que la cosa continuarà per llarg, he anat explorant diferents eines per afavorir el diàleg amb el món interior: l’inconscient, amb l’objectiu d’establir una comunicació i una aliança amb aquest món i recórrer, en cas de crisis existencials, a la saviesa ancestral que conté.

L’inconscient s’expressa principalment a través de la imatge simbòlica i els seus missatges faciliten la transició d’una vida en crisis a una vida satisfactòria. Una d’aquestes eines explorades és, la Imaginació Activa (Imac), desenvolupada per C. G. Jung a principis del segle passat. La Imac és l’art de dialogar amb el món interior i les seves imatges, que ens permet establir l’aliança interior i també constatar que l’inconscient és molt poderós, i per tant tot el respecte i la cura de què disposem seran necessaris per dur a terme aquesta trobada que ens aportarà grans beneficis, al mateix temps que sabrem ben protegir-nos del seu aclaparador poder.

La Imaginació Activa representa un ús especial del poder de la imaginació, representa un diàleg que s’estableix amb diferents parts d’un mateix que es troben en l’inconscient. S’assembla a somiar, però no ben bé, doncs durant aquesta experiència estem desperts i conscients. Iniciem un diàleg amb les imatges que apareixen i aquestes responen, diàleg que no sempre és verbal però que estableix una conversació, amb un profund intercanvi entre la ment conscient i les imatges que apareixen de l’inconscient.

Aquesta pel·lícula, que és primerament una preciosa i meravellosa pel·lícula, és un fantàstic exemple per comprendre què és una Imac. El seu protagonista, en realitza una, sense ser-ne probablement conscient, fa ús d’aquest poder de la imaginació per poder gestionar el seu gran dolor, i d’aquí en rep una extraordinària ajuda.

Us recomano de veure-la!

Categories: Blog, Consells | Etiquetes: , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari