Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

07/12/2017

La llavor

“Qui no sap com creix un roure no sap res” Goethe.

Neil Bromhall, Acorn germinating to oak seedling. Filmed over 8 month.

La criança del meu fill va començar sota un roure, el roure de Can Tumet a Sales de Llierca, on vaig conèixer el treball de la Rebeca Wild de la mà de l’Esther -Marai i d’altres precioses mares. Sovint la Marai ens recordava una frase de la Rebeca Wild “igual que les plantes, els nens necessiten d’un sol fèrtil i un clima favorable per poder créixer i desenvolupar totes les estructures que, al seu propi ritme, produiran els fruits que corresponguin a la seva naturalesa”, per fer-nos conscients d’allò que necessiten els infants pel seu desplegament interior i, de la tasca que com pares i mares realitzem en l’acompanyant d’aquest procés.

Recentment vaig llegir aquesta frase de Goethe “qui no sap com creix un roure no sap res” que em va portar a un article del periodista Lluís Foix sobre el seu últim llibre “El que la terra m’ha donat”, on es pregunta, “Què perd l’ésser humà quan perd el contacte amb la terra?” i Foix contesta, “perd l’explicació de moltes coses” i citant la frase de Goethe abans esmentada diu, “una persona que no conegui els processos de la vida natural, que no hagi dialogat amb una planta o un camp de cereal, que sigui indiferent a la transformació constant de la terra, perd una gran ocasió per obtenir una certa explicació de la realitat humana”.

I ha sigut a través del curs de simbologia de l’Universitat de Barcelona, on vàrem parlar de nou de la llavor, com a símbol d’unió entre el cel i la terra, contenidora de tot el potencial que donarà lloc, gràcies a unes bones condicions per créixer, els fruits de la seva pròpia naturalesa, que vaig descobrir aquesta bella filmació de Neil Bromhall on es pot veure la meravella de la creació concentrada en una llavor, en una llavor d’un bell roure, com el bell roure de Can Tumet que ens acollia incondicional en cada trobada per seguir creixent i regant les nostres precioses vides humanes.

Memòria de la Terra, article de Josep Massot a Lluís Foix: https://www.pressreader.com/spain/la-vanguardia-catal%C3%A0/20171103/282475709093293

Categories: Blog, Imatges | Etiquetes: , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari