Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

10/06/2018

Es diu cos

(…) “Són suaus, es poden moure i en saben fer tantes, de coses…Els cabells serveixen perquè te’ls despentinin; la boca, per xiular; les orelles, per penjar-hi un parell de cireres; el polze, per fer sonar el timbre de la bicicleta…Pots continuar jugant-hi, a aquest joc tan distret, i descobrir un munt de coses divertides i gracioses que podries fer amb totes les parts del teu cos. Aquest llibre t’ajudarà a saber-te conèixer, a mirar-te, a estimar-te. Després podràs continuar coneixent-te a través d’un mirall, a través dels teus dibuixos, de les teves mans i de les mans dels amics o les amigues. El teu cos és també un so, encara que això, les fotografies, mai no t’ho podran ensenyar: canta, fa espetegar els dits, pica de mans i produeix un món de sorolls divertits o fins i tot prohibits. Totes les parts del cos són importants, útils i boniques, però la cosa més bonica és que el cos “està fet tot enganxat“, com em va dir una vegada un nen de la teva edat. Totes les parts juntes del teu cos et permeten de sentir el plaer, patir el dolor, surar i enfonsar-te a l’aigua, experimentar l’emoció del risc, la gelor de la por i el caliu de l’afecte. És agradable de menjar quan tens gana, fer pipí quan ja no te’n pots estar, jeure després d’haver-te cansat de valent, sentir la frescor de l’herba o l’escalfor del sol, la suavitat de la neu o la carícia de la pluja. El teu cos pot abraçar, sentir les carícies, quedar xop de suor o notar com se li posa la pell de gallina quan fa molt de fred. Són regals que et fa el cos. Totes les parts se senten bé juntes i pateixen juntes. Tu no tens un cos: tu ets un cos. I amb el cos coneixes, descobreixes, explores i sobretot, jugues. I tot això és així perquè el teu cos està tot fet enganxat.” Francesco Tonucci.

Formiguera, Pere (1996) “Es diu cos, vocabulari corporal per a nenes i nens” Editorial Barcanova, Barcelona.

Categories: Blog | Etiquetes: , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari