Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

15/10/2018

The Raku Experience

Vaig conèixer el Raku i en Toni Medalla en un Zen Training d’estiu a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri de Barcelona. Després del zazen del matí, a la tarda vàrem poder gaudir, durant una estona, d’aquesta experiència artística vinculada el Zen com és el Raku; tocar el fang, modelar-lo amb els dits, deixar l’empremta, olorar l’orgànic, el foc, el contrast de temperatures i les fissures que donaran aquest toc tan característic el Raku, de bellesa. Em recorden el “Kintsugi”, una tècnica japonesa per reparar fractures de la ceràmica feta amb un vernís de resina mesclada amb pols d’or o plata, que té l’objectiu de mostrar que les fractures formen part de la vida de l’objecte i lluny de voler-les amagar o dissimular, creu que s’han de mostrar, incorporar, fent-ho de tal manera que s’embelleixen, posant de manifest la seva transformació, la seva vida i el seu més gran valor.

“The Raku Experience” recull aquesta experiència d’una gran bellesa de veure i viure.

Veure, sentir, olorar, tocar, escoltar, donar-se temps pels sentits i reparar a través de la fissura l’experiència de la pròpia vida…

Toni Medalla “Art i Natura” http://www.artinatura.cat/

Zen: http://zen.cat/

Categories: Blog, Imatges | Etiquetes: , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari