Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

10/05/2019

Educar la interioritat

“Entenc per interioritat aquell espai que s’obre entre nosaltres i les coses, entre nosaltres i les persones, que permet redimensionar la qualitat de la nostra existència i que té relació amb l’atenció, la capacitat de contenció i de viure el present, amb serenitat, sense avidesa, en actitud receptiva, d’agraïment i ofrena” Xavier Melloni.

La casa d’espiritualitat Sant Felip Neri de Barcelona ofereix des de fa anys tallers de meditació per a nens i nenes i pre-adolescents. Aquest any el fil conductor dels diferent tallers era el de “Sóc un arbre amb moltes branques que acull molts d’ocells” i per primer cop vaig tenir l’oportunitat de formar-ne part des del segon taller fins a l’últim d’aquest any. En els tallers hi fem un treball tant a nivell de cos, amb diferents tècniques com la dansa, el ioga, el Qi Gong, com també emocional, a partir de l’expressió artística i la relaxació, així com de l’Esperit, amb visualitzacions i meditació. D’aquesta manera oferim als infants i adolescents un espai i unes eines per arribar al silenci.

Dels tres últims tallers us en comparteixo el seu “fruit visual” recollit a través d’aquestes imatges. En la primera els infants varen fer un bonic mandala col·lectiu que recollia els fruits i fruites de la tardor, època en què vàrem realitzar el taller. En la segona vàrem utilitzar aquests ocellets que refilen la mar de bé, quan els hi poses una mica d’aigua i aprens a fer-los sonar, amb un bonic so, que anunciava l’incipient esclat de la primavera. Cantant i refilant observàvem si els ocells, que volaven pel jardí, es deixaven veure i menjaven de la grana que els hi havíem preparat. Baixar a menjar no ho varen fer, però si que vàrem poder veure com construïen un niu i, ens vàrem sentir satisfets amb l’experiència inesperada. I en l’últim dels tallers vàrem tornar a la imatge de l’arbre, realitzant un treball conjunt que recollia al mateix temps la individualitat de cada nen i nena construint el seu propi mandala. Vàrem observar com es feien presents l’atenció i concentració en la construcció dels mandales, on entrava en joc l’elecció dels materials, la decisió personal de com col·locar-los, el gust de construir-lo i fins i tot la insatisfacció d’aquells que no sortien tal com un volia i es podien deconstruir per construir-los de nou des d’un lloc més afí.

Els tallers són un gran espai d’aprenentatge tant pels infants com pels adults que acompanyem. El moment present d’estar allà, tots junts, construint, creant, escoltant, trobant-nos en grup ens fa créixer i ens proposa nous reptes, acollint allò inesperat, recollint allò atzarós, espontani que sovint treu el cap quan estàs acompanyada d’infants: gràcies!

L’any que ve més…”Gong”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://casaespiritualitat.barcelona/

 

Categories: Blog, Imatges | Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari