Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

18/07/2019

Claudio Naranjo

El 12 de juliol moria en Claudio Naranjo, psiquiatre i escriptor xilè que s’ha convertit en un dels pioners i màxims referents de la psicologia transpersonal. El 18 de gener d’aquest any, s’estrenava a Barcelona el documental “Viaje interior” sobre la seva vida i el seu viatge psicoespiritual. El visionat comptava amb la seva presència, tot i que finalment no va poder ser, per problemes de salut que l’impedien viatjar i ser-hi present. Tanmateix, el film es va projectar igualment amb un gran èxit de participació. En aquest documental, la cinesta Glòria Matamala ha dedicat dos anys a documentar i filmar la vida i el treball d’en Claudio Naranjo, recollint aspectes inusitats del cèlebre professor, psiquiatre i filòsof, referent absolut de la Teràpia Gestalt i dels estudis sobre Psicologia dels Eneatips (popularment conegut com a Eneagrama), iniciat en els més profunds secrets del budisme tibetà i referent també de la etno i farmacopsicologia. Un viatge a la vida i obra d’un home de coneixement que molts defineixen com un mestre espiritual (Fundación Claudio Naranjo).

Des d’aquí un petit homenatge, un reCORd, una font d’inspiració, un ressonar, un desig de despertar a través de la consciència d’aquest estat fantasmagòric, d’aquella que se sap sovint massa inconscient, massa sofrent, massa “zombi”. De seguir realitzant aquest viatge d’anada i de tornada a casa, per trobar-hi allà “l’ocell blau” que tan sovint segueixo cercant, desconcertada, desorientada…Tornar a l’essència, flexibilitzant les tensions, estovant el caràcter, sorgint de l’infantilisme, madurant i envellint per poder créixer renovada de tan esgotat viatge. Tolerar la vulnerabilitat i sensibilitat que se’n deriva de tot plegat, d’aquest amor tan delicat que sovint trontolla davant de tanta potencia, per reparar finalment a través de “l’ocell blau” tan dolorós trajecte.

Gràcies Claudio!

 

 

 

 

 

 

http://www.fundacionclaudionaranjo.com/

https://www.casadellibro.com/libro-el-viaje-interior/9788495496980/2237319

https://www.casadellibro.com/libro-ascenso-y-descenso-de-la-montana-sagrada/9788417664114/9072338

Categories: Blog, Imatges | Etiquetes: , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari