Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

04/12/2022

COS conscient

COS conscient són les classes psicorporals que realitzo basades en el Mètode d’Alliberament de Cuirasses (Marie Lise Labonté) i l’Orgonomia (Wilhelm Reich). Són classes de despertar corporal on poder relaxar les tensions musculars cròniques (cuirasses), respirar, descansar i gaudir de nou del plaer del moviment. La progressiva flexibilització de la cuirassa o armadura muscular, facilita retrobar-se amb un cos i una ment més desperts i oberts a la vida. Són classes que t’ofereixen un acompanyament individualitzat en un marc grupal o individual, de respecte i confiança.

Què és una cuirassa i com t’afecta en el teu dia a dia? Una cuirassa o armadura muscular és un mecanisme de defensa inconscient que ens protegeix i ens permet sobreviure i sobreadaptar-nos a diferents circumstàncies i situacions. Tanmateix la cuirassa ens endureix, ens apreta, creant tensions, bloquejant la respiració i afectant la capacitat d’autoregulació. Per tant, genera tot tipus de trastorns i malestars tant físics com psíquics. La cuirassa és l’expressió somàtica i psíquica de la repressió emocional i impedeix la lliure circulació de l’energia del cos, afectant a la nostra vitalitat, capacitat de regeneració i curació. Podríem dir que perdem la nostra capacitat de defensa legítima davant d’una agressió o situació d’estrès, tensió i malestar i passem a respondre de manera reactiva amb mecanisme de supervivència (lluita i fuga o paràlisis i desconnexió). Flexibilitzar aquests mecanismes de resposta automatizada és fonamental per retrobar de nou el camí cap a casa, el nostre cos, recuperant així parts de nosaltres oblidades, rebutjades o insensibilitzades i, a través del treball corporal que realitzem a les classes reintegrar-les tant a nivell psíquic com físic, recuperant d’aquesta manera contacte, salut i benestar.

Com ho fem? A través dels diferents moviments de despertar corporal que proposa el MLC®; obrim, estirem i harmonitzem el cos. El coneixement dels segments corporals i les armadures musculars, des de la visió de Wilhelm Reich, t’acompanyen en un procés de creixement personal i, actuen com un mapa que anem desplegant a poc a poc per anar-nos coneixent millor a nosaltres mateix/es i també als altres.

Si vols venir a provar apunta’t a les classes obertes de COS conscient, que es realitzen al llarg del curs, la pròxima trobada serà:

Dia: 21 de desembre
Horari: 18.00h a 19.30h
Lloc: La Cabana, Sentfores
Preu: Gratuït
Contacte: hola@elisendavilaromora.com

Categories: Blog, Imatges | Etiquetes: , , , , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari