Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

24/07/2023

Cossos, cuirasses, conflictes i compromisos socials

 

Cossos, cuirasses, conflictes i compromisos socials

La cuirassa és una determinada organització defensiva que sustenta el caràcter d’una persona i la manera que té de relacionar-se amb sí mateixa i els altres. És també un cert nivell de tensió “crònic” i a més tensió menys capacitat de percepció. Per tant, menys capacitat de relació, de comunicació, de benestar, de relaxació i en última instància de ser qui realment un és.

Per tant, si no desenvolupem les pròpies capacitats d’autoconeixement el què succeeix és que ens estem relacionant de caràcter a caràcter és a dir de cuirassa a cuirassa. Això és com si dos cavallers de l’edat mitjana armats per sortir al camp de batalla s’abracen, doncs allò que abracen és la cuirassa.

En aquesta xerrada parlarem de la cuirassa o armadura muscular i dels seus efectes en la relació amb els altres, amb nosaltres mateixos, així com en la nostra salut i benestar. Intentarem reflexionar sobre la seves repercussions tant a nivell personal com social i de com es podrien crear nous compromisos vinculant aquests processos a una comprensió més funcional i humana del nostre propi desenvolupament.

Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran d’Osona

Domicili social:
Ronda de Francesc Camprodon, 2
Edifici Seminari
08500, Vic

Telèfon:
93 886 93 48 / 670 491 087 (dimarts de 4 a 6 de la tarda)

E-mail:
aulosona@uvic.cat
www.uvic.cat/aulagentgran

Lloc:
l’Atlàntida, Sala Ramon Montanyà, 08500 Vic

Horari:
Totes les conferències començaran a les 6 de la tarda. En cas d’alguna modificació s’informarà amb antelació suficient

Categories: Blog, Imatges | Etiquetes: , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari