Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

12/02/2017

El portador de pluja xinès, Kiau Tchou.

Hi havia una vegada una terrible sequera en aquella part de Xina on vivia Richard Wilhelm, sinòleg i autor, amic íntim de C. G. Jung.  Després de provar per tots els mitjans coneguts de portar la pluja, la gent va decidir fer venir “el portador de pluja”. Això li va interessar a Wilhelm i va ser curós de ser-hi quan el portador arribés. L’home va arribar en un carreta coberta: era un vell savi i petit, que olorava l’aire amb evident disgust. Al sortir de la carreta va demanar que se’l deixés sol en una petita cabanya a les afores del poble i, que fins i tot els seus àpats fossin deixats fora d’aquesta, a la porta. Per tres dies res se’n va saber d’ell: després no només va ploure, sinó que també va arribar una gran tempesta de neu mai vista en aquella època de l’any. Bastant impressionat, Wilhelm va anar a buscar el portador de pluja i li va preguntar com havia pogut fer ploure i fins i tot nevar.

El savi va respondre:

- Jo no he fet la neu, jo no sóc el responsable

Wilhelm insistí, li va dir que hi havia hagut una terrible sequera fins la seva arribada i després de tres dies havien tingut, no només pluja, sinó també la neu en gran quantitat.

El vell va respondre:

- Ah! això ho puc explicar. Miri, vinc d’un lloc on la gent està en harmonia, està en Tao: per tant també el clima reflexa aquesta harmonia. Però just arribar em vaig donar compte de que la gent d’aquí està en desequilibri i em van contaminar. Per la qual cosa vaig restar sol fins a tornar estar en Tao i llavors, per suposat, va nevar.

Hannah, Barbara, Encuentros con el Alma: Imaginación Activa como C. G. Jung la Desarrolló. Editorial fata Morgana, (1981). Mexico.

 

Categories: Blog | Etiquetes: , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari