Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

13/11/2019

Juan José Albert

Fa uns 5 anys que per primera vegada em varen parlar del Juan José Albert i el seu llibre “Ternura y Agresividad”. Fins i tot, la dona que me’n parlava em va proposar d’anar juntes a fer un curs amb ell a l’Institut de Psicoteràpia Emocional i Tècniques de Grup a Alacant. Però feia 8 mesos que acabava de ser mare i tot i que el què em comentava m’interessava molt, estava immersa de ple en el postpart. Al mateix temps que intentava retrobar un lloc nou on re-iniciar la meva activitat laboral, que per cert, em va portar per un llarg periple d’encontres i desencontres que acabaran amb l’alegria de gaudir d’un espai propi i també amb molta feina per endavant per poder continuar amb la meva professió.

Fa uns 3 mesos que a través de les xarxes vaig topar-me amb aquest petit fragment de l’Albert que parlava precisament de la cuirassa o armadura muscular i, de la necessitat de desenvolupar les nostres capacitats d’autoconeixement per poder-nos relacionar més enllà d’elles mateixes.

El fragment em va colpir, de nou ressonava profundament amb mi i amb el treball que des del cos i des d’una altra vessant proposo en les classes del Mètode d’Alliberament de Cuirasses. També estava molt en sintonia amb la formació que estic fent de “Psicoanàlisis i Orgonomia” per  aprofundir en el llegat original de Wilhelm Reich, precusor de les psicoteràpies corporals.

Des de llavors he anat llegint altres articles d’Albert, i visionat d’altres fragments, en concret del documental “La mirada de las fieras” sobre Guillermo Borja, un altre psicoterapeuta i xaman urbà, format amb el Dr. Roquet, expert en psicotròpics i més tard amb Claudio Naranjo.

Us deixo aquest primer fragment perquè he vist que n’hi ha d’altres que segueixen parlant de les cuirasses i de com afecten el cos, la nostra salut i benestar. Així possiblement més endavant aniré recopilant aquesta informació que m’ajuda a fonamentar el meu acompanyament terapèutic a través del cos, despertant-ne la consciència.

Llibre d’interès:

“Ternura y Agresividad, carácter, gestalt, bionenergética y eneagrama”, Juan Jose Albert

Categories: Blog | Etiquetes: , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari