Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

28/05/2020

Càpsula de silenci: el silenci i el lloc segur

“N’hi ha prou d’escolar el silenci. Per fer-ho, no cal volar pel desert ni tampoc seure en una vella església. No cal ni tan sols que anem fins al bosc. Sempre que vulguem, podem retornar al silenci dins de nosaltres mateixos. Hi tenim un indret com el bosc tranquil. Hi tenim silenci, pertot. Després de passar una estona, dins de nosaltres mateixos, en el silenci, oblidarem de nou el silenci, com en sortir del bosc. Però, tot i això, haver estat en el silenci produeix un efecte. Com produí un efecte cada mínima vivència del silenci, si ens aturem a pensar-hi, si més no durant un temps” (Silvia Ostertag)

Des de principis d’aquests any la casa d’espiritualitat Sant Felip Neri va obrir i oferir un nou espai de silenci, descoberta i d’escolta: l’Escola d’Interioritat. Un espai setmanal on a través de la col·laboració de diferents docents, mostrar diferents pràctiques que ens poguessin ajudar a recórrer i eixamplar el nostre món interior, prenent més consciència de nosaltres mateixos, de les sensacions del cos, de les emocions, de les relacions i la de la dimensió espiritual.

Degut a la pandèmia de la covid-19 es va aturar la pràctica col·lectiva que es realitzava cada dimarts, un espai que era molt important ja que generava una energia de grup, interessant a procurar tant en els nostres centres educatius, com en els diversos col·lectius on visquem i treballem.

Per aquest motiu s’ha cregut d’interès que cada setmana a la web de la casa d’Espiritualitat s’hi posi una pràctica d’interiorització per tothom que tingui ganes de ser acompanyat des del silenci.

Aquesta càpsula de silenci que pots escoltar ara, de relaxació i visualització del “Lloc segur”, forma part d’una de les pràctiques d’interioritat.

Si tens ganes de rebre les altres propostes que s’ofereixen des de l’Escola d’Interioritat on-line pots fer la inscripció a través d’aquest enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfkpFOibKRv8Vl1VX2th_KqZrnurq0w0aFsuJnBEYGk1t0Yg/viewform

L’objectiu d’aquesta visualització que aquí et presento és la d’acompanyar-te a desenvolupar un lloc intern de seguretat i confiança on poder regular el teu sistema nerviós a fi de promoure la calma i la connexió. El nostre sistema nerviós està sintonitzat per detectar la seguretat i el perill integrant respostes del cos i del cervell a través del sistema nerviós autònom. La regulació d’aquest sistema és un factor important per reduir la desestabilització conductual i fisiològica davant de les diferents circumstàncies que vivim.

Aquesta visualització forma part de la formació continua en el Mètode d’Alliberament de Cuirasses i la Teoria Polivagal realitzada amb Vinçent Bertrand, durant el període de confinament març – abril 2020.

Escolta-la.

Categories: Blog, Consells | Etiquetes: , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.



Deixa un comentari