Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

26/08/2020

Pensant amb el cos, pensant en l’infant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Des de fa un temps que estic pensant en una proposta de cos per infants. Una proposta que ofereixi un espai de consciència corporal, relaxació i meditació a través de diferents tècniques i aportacions que formen o han format part de la meva trajectòria professional i personal.

Així doncs m’animo a proposar un espai on, l’infant pugui en primer lloc, a través de l’utilització dels moviments de despertar corporal del Mètode d’Alliberament de Cuirasses, flexibilitzar les possibles tensions que s’acumulen en la seva estructura corporal en desenvolupament i, d’aquesta manera afavorir un procés que es dona de forma natural vinculat a l’autoregulació del sistema nerviós autònom, a fi de promoure la calma i la connexió, amb el seu propi cos, el dels altres i el seu entorn.

Tenint en compte doncs les diferents fases evolutives i les seves necessitats, des de la visió de l’Orgonomia i els moviments de despertar corporal, podem afavorir que aquestes armadures (cuirasses) siguin el més flexibles possible ajudant a l’infant a créixer des d’un lloc més saludable i respectuós en el seu propi procés de vida.

La capacitat d’autoregular-nos i corregular-nos és fonamental per un desenvolupament saludable no només en l’àmbit corporal sinó també caracterial que donarà lloc a una manera particular de pensar, sentir i actuar.

També crear un espai on fent ús de la meditació i la visualització com a eines per la relaxació, puguin connectar-se amb aspectes més profunds de sí mateixos. Poder gaudir de moments d’atenció i silenci en grup pot ser una experiència molt enriquidora pels sentits, així com per l’ànima. La meva col·laboració a l’Erol, comunitat d’educació viva, anteriorment RiuVic, amb la proposta d’interioritat o a la casa d’espiritualitat de Sant Felip Neri de Barcelona, m’aporten un coneixement de com també n’és d’important pels infants tenir temps i espai pel ser. I això es pot fer des d’un lloc molt senzill i pròxim a ells/es, afavorint de nou i d’una manera molt natural la connexió amb la pròpia vida i amb allò que els anima.

La proposta “Pensant amb el cos, pensant en l’infant”, s’articula al voltant d’una classe setmanal d’una hora de duració, per infants de 7 a 10 anys, on el contacte amb el propi cos, el moviment, el silenci, el joc i la relació amb un mateix i els altres formin part d’aquest espai que entre tots s’anirà construint, per anar descobrint les millors condicions possibles que fan possible que cada un dels seus membres dins des de les seves particularitats pugui ser qui és.

__

PENSANT AMB EL COS, PENSANT EN L’INFANT
Dimarts: 17.30h a 18.30h (inici 7 d’octubre // places limitades)
Lloc: La Cabana, Sentfores, Vic
Preu: 22 euros mensuals
Informació: hola@elisendavilaromora.com

Links d’interès:

https://www.lerol.cat/

https://casaespiritualitat.barcelona/

https://compartir-wilhelmreich.blogspot.com/2011/08/que-es-la-orgonomia.html

 

Categories: Blog | Etiquetes: , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari