Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

25/08/2020

L’aportació del silenci al coneixement

Del 24 al 26 de juliol d’aquest any vaig dur a terme a l’Espai Dansa Natura del Pallars Sobirà, el primer taller residencial de “Cos i Silenci”.

Aquesta proposta iniciada al juliol anterior en format intensiu al meu espai personal de treball, La Cabana, a Sentfores (Vic), té l’objectiu d’ajudar a regular el sistema nerviós per explorar el silenci interior i l’experiència contemplativa que se’n deriva, a través dels senzills moviments de despertar corporal del Mètode d’Alliberament de Cuirasses.

El taller va ser molt interessant i les experiències resultants extraordinàries. Vàrem podem constatar com des del cos i a través de moviments senzills i subtils es podia arribar a allò profund que ens commou i connecta amb la vida, l’entorn, la natura, els ritmes, els altres, a un mateix i a un món que portem de la mà conjuntament els uns amb els altres. Aquestes vivències varen tenir uns efectes sobre cada un dels participants gaudint de més salut, connexió, creativitat, goig, bellesa, sentit i ganes de viure l’existència que ens és donada des des d’una mirada renovada i meravellada.

El taller s’ha nodrit de diferents fonts i experiències i una d’elles és sens dubte aquesta aportació de Teresa Guardans, filòloga i doctora en humanitats, autora del llibre “La verdad del silencio, por los caminos del asombro”, que teniu en aquesta entrada. Val molt la pena d’escoltar-la i conèixer a través d’ella l’aportació del silenci al coneixement.

Ben aviat hi haurà noves entrades sobre el taller “Cos i Silenci”, noves aportacions i investigacions sobre la importància de crear silenci per poder-nos-hi connectar com a font de coneixement.

—–

Links d’interès:

http://dansanatura.com/

https://cetr.net/staff-member/teresa-guardans/

https://casaespiritualitat.barcelona/

Categories: Blog | Etiquetes: , , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.Deixa un comentari