Elisenda Vilaró Móra

Elisenda Vilaró Móra

28/06/2022

Cos i Dona: la imatge corporal

“El jo s’assenta en la imatge del cos” (Françoise Dolto)

En el taller Cos i Dona d’aquest juliol explorarem la diferència entre la imatge del cos i l’esquema corporal.

L’esquema corporal és el mateix per tots els individus de l’espècie humana, és el cos mediador organitzat entre el subjecte i el món.

L’esquema corporal és inconscient, preconscient i conscient. És evolutiu en el temps i en l’espai. És el cos actual en relació a l’experiència immediata del subjecte amb els altres.

En canvi, la imatge del cos, és pròpia de cadascú i està lligada al subjecte i a la seva història. És eminentment inconscient i pot tornar-se en part preconscient, quan s’associa al llenguatge conscient, utilitzant la metàfora, el simbolisme, el dibuix, el moviment, el gest, la música, la plàstica i qualsevol altre forma d’expressió artística.

La imatge del cos és la síntesis viva de les nostres experiències emocionals: interhumanes, repetitivament viscudes a través de les sensacions. Se la pot considerar com l’encarnació simbòlica del subjecte desitjant.

Gràcies a la nostra imatge del cos portada per i entrellaçada amb el nostre esquema corporal, podem entrar en comunicació amb l’altre. La imatge del cos és a cada moment memòria inconscient de tota la vivència relacional, i al mateix temps és actual, viva, dinàmica, narcisística i interrelacional.

Tot contacte amb l’altre s’assenta en la imatge del cos, suport del narcisisme, on el temps es creua amb l’espai i on el passat inconscient ressona en la relació present.

Cos i Dona, és la nova proposta d’estiu per explorar com ens relacionem com a dones amb el propi cos. Una proposta fresca, lleugera, creativa, sensible, corporal…per endinsar-nos en la nostra pròpia imatge del cos, com la representació mental que cada una de nosaltres té sobre el seu aspecte físic i observar com ens sentim amb i dins del propi cos.

Per descobrir com des del cos es pot re-elaborar aquesta imatge i ser capaces de valorar i apreciar el propi cos tal qual és. Sentint-nos segures i còmodes dins d’una mateixa i en relació als altres.

Ho farem a través dels moviments de despertar corporal del Mètode d’Alliberament de Cuirasses i la visió de l’Orgonomia de Wilhelm Reich. Farem ús del moviment conscient, del dibuix, el collage (entre d’altres)

Serà un espai on contactar amb les pròpies sensacions, desitjos i necessitats per sentir-se de nou viva i feliç, vinculada a una imatge corporal més sincera i clara sobre sí mateixa.

No cal experiència prèvia, només ganes de connectar amb el teu cos, de relaxar tensions físiques i mentals, de respirar i sentir el moviment de la teva respiració, d’observar i mirar-te des d’un lloc més amable i respectuós.

* Imatge: Francesca Woodman, “Self deceit it”, Roma, 1978

Dates: de l’11 al 15 de juliol (setmanal)
Horari: 18.00h a 20.00h
o
23 i 24 de juliol (intensiu de cap de setmana)
Horari: Dissabte: 10.00h a 14.00h i 16.00h a 18.00 i Diumenge:10.00h a 14.00h

Lloc: La cabana, Sentfores, Vic
Preu: 110 euros
Imprescindible confirmar l’assistència

Informació i contacte:
Elisenda Vilaró Móra | hola@elisendavilaromora.com | 610 071 851

Categories: Blog, Imatges | Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , .
Segueix-nos a través del feed RSS 2.0.



Deixa un comentari